Bombers centren les seues tasques en netejar accessos a municipis afectats per ‘Filomena’ perquè cap quede incomunicat

Els Bombers de el Consorci Provincial de Castelló centren les seues tasques en la neteja dels accessos als municipis més afectats pels efectes de ‘Filomena’, amb l’objectiu que cap d’ells quede incomunicat. Així, la Diputació de Castelló ha establert a la localitat de Morella el punt de coordinació per a la zona nord de el dispositiu especial d’emergències davant el pas de la borrasca, que fins aquest diumenge deixarà neu, fred i gelades a tot l’interior provincial.

El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha visitat el centre de comandament per analitzar l’evolució del temporal i concretar les actuacions al llarg del territori. A la reunió ha participat també el director general d’Emergències de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartín, l’inspector en cap dels bombers, Pau Vila, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Les previsions que auguraven fins a 20 centímetres de neu acumulada a les comarques interiors finalment s’han complert, el que ha obligat al Consorci de Bombers a actuar i reforçar el seu dispositiu, ha indicat la institució provincial en un comunicat. 

A l’operatiu provincial, format per 200 efectius des de dijous, s’han sumat aquest dissabte baix el comandament de la Diputació una desena de bombers forestals de la Generalitat Valenciana. Amb la seua inclusió s’ha fet necessària una reunió de coordinació, en què s’ha estudiat cada localització afectada per la neu i s’han determinat les 27 vies en què s’ha d’intervenir de manera «preferencial».

El diputat de Bombers ha explicat que s’ha prioritzat la neteja i el condicionament d’aquestes carreteres i dels accessos principals als municipis afectats per «evitar que cap d’ells es quede incomunicat». En aquestes tasques intervenen els 18 camions llevaneus mobilitzats, que alhora escampen sal per evitar la formació de plaques de gel. 

El dispositiu especial per les nevades continuarà actiu fins dilluns, a l’espera que les previsions meteorològiques certifiquen o no l’arribada d’un nou front de fred polar que «obligarà a estendre uns dies més per aplacar els problemes de l’aparició de plaques de gel a les carreteres».

La Diputació de Castelló ha mobilitzat 200 efectius humans per combatre els efectes de ‘Filomena’, un dispositiu que es completa amb 18 màquines llevaneu, huit vehicles de sal, 30 vehicles auxiliars, una moto de neu de rescat, un ‘All-terranin vehicle’ dotat amb erugues per rescat i 250 tones de sal.

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación.      Más información
Privacidad